perjantai 31. maaliskuuta 2017

HOW I DO MY WEEKLY PLANNING IN MY BULLET JOURNAL

bujo

bullet journal weekly

bullet journal

weekly spread

weekly planning

viikkoaukeama

Viikkoaukeamat on yksiä mun lemppari-sivuja bullet journalissani, koska ne helpottavat aikataulujen suunnittelua ihan hirmuisesti. Ennen kuin tein ensimmäisen viikkoaukeamani, hain paljon inspistä blogeista, YouTubesta ja Pinterestistä ja yhdistelin monia ideoita kasatessani nämä mulle parhaiten sopivat viikkoaukeamat! Tänään jaan mun ajatukset tästä teidänkin kanssa, jos joku vaikka inspiroituisi tai löytäisi tästä jonkun hyödyllisen idean!

Aloitan viikkoaukeamani kirjoittamalla isosti, mikä viikko on menossa ikään kuin aukeaman otsikoksi. Sen viereen teen pienen kalenterin, josta yliviivaan Mildlinerilla viikon, jota eletään. Musta on kiva helposti nähdä missä kohtaa kuukautta mennään!

Loput ensimmäisestä sivusta täytän taulukolla, johon merkkaan luennot ja ryhmätyöt, joita tehdään koulussa, sekä viikon työvuorot. Halusin laittaa ne tällä tavoin vierekkäin, jotta näen heti, jos niissä on päällekäisyyksiä. Näin nään myös helposti, että minä päivinä mulla on sekä töitä että koulua, minä päivinä vain jompaa kumpaa ja minä päivinä ei kumpaakaan!

Viikoaukeaman toinen sivu alkaa pienellä focus -osiolla, johon kirjoitan viikon olennaisimmat projektit, kuten esimerkiksi kokeet, ryhmätyöt, blogiin liittyviä juttuja tai vaikkapa töissä meneillään olevia projekteja. Sen vieressä on laatikko, jonka otsikkona on "kommentit". Yritän kommentoida aktiivisesti muidenkin blogeja ja tavoitteena on 100 kommenttia viikossa! Monestikaan tämä ei toteudu, mutta tässä osiossa pidän kirjaa siitä, miten hyvin milläkin viikolla on pärjätty.

Seuraavana on vuorossa laatikko, johon kirjoitan ylös kaikki muut viikon tapahtumat ja aikataulut, jotka ei kuulu noihin koulu- ja työ-osioihin. Tähän siis kirjoittelen ylös esimerkiksi lääkäriajat, synttärit, palaverit ja kavereiden kanssa sovitut treffit!

Toinen pieni laatikko on muille muistiinpanoille, joita haluan kirjoittaa nopeasti ylös. Viime viikolla mulla esimerkiksi oli siinä muistutus siitä, että mun pitää muistaa palauttaa yksi kirja koulun kirjastoon.

Viimeisenä merkkaan viikkoaukeamalleni vielä viikon blogipostaukset. Käytän eri väriä merkkaamaan tämän blogin viikon postausta ja eri väriä merkkaamaan lifestyle -blogini postauksia. Näin pysyn myös kartalla viikon bloggailuista!

Päivittäiset to do -listat ja muut on sitten erikseen, vaikka monet tekee viikkoaukeamansa niin, että nekin löytyy tästä. Mä henkilökohtaisesti haluan varata niille enemmän tilaa!

Käytätkö sä viikkoaukeamia bullet journalissasi? Jos et, miksi? Jos käytät, mitä sun bullet journalin viikkoaukeamalta löytyy?

Weekly spreads are one of my favorite pages in my bullet journal, because they make planning my schedules so much easier. Before I made my first weekly spread I got a lot of inspiration from blogs, YouTube and Pinterest. I combined a lot of different ideas to make a weekly spread that best suits my needs! Today I'm sharing my thoughts with you too, so that maybe someone can find inspiration or useful ideas from this!

I start my weekly spreads by writing what week we're currently in as a title of the spread. Next to that I have a mini calendar of the month, from which I highlight the current week with a Mildliner. I like to easily see where we are in the month!

I fill he rest of the first page with a grid that I use to mark all my lessons and group work we're doing in school and then my work shifts on the other side of it. I wanted to have them like this next to each other so I can immediately see, if they're overlapping. This way I can also easily see, which days I have to be both in school and at work, the days I only have one of them and the days I don't have either!

The second page of my weekly spread starts with a little focus -section that I use to write down all the most important projects of the week, for example exams, group work, blog related things or for example current projects at work. Next to that I have a box titled "comments". I try to actively comment other people's blogs and I have a goal of 100 comments per week! I rarely achieve that but I use this box to track how much I did each week.

Then I have a box to write down all the other time-specific things of the week that don't belong into school or work -sections. So this is for for example doctor's appointments, birthdays, meetings and dates I've scheduled with my friends!

The other tiny box is for random notes I might wanna quickly jot down somewhere. For example, last week I had a reminder of returning a book to the school's library.

Lastly I write down my blog posts of the week to the weekly spread. I use a different color for this blog's posts and a different color for my lifestyle blog's posts. This way I'm also keeping track of my week's blog posts!

Daily to do lists and other things are then separately, even thought a lot of people use their weekly spreads for those too. I just prefer having more space for those!

Do you use weekly spreads in your bullet journal? If not, why not? If you do, what do you have on your weekly spread?

6 kommenttia:

 1. Oon iha fiiliksissä ku eka suomenkielinen bujo-blogi mihin oon törmänny!!!
  Mulla on kans viikkoaukeemat ihan ehdottomia enkä vois elää ilman niitä!! Toisella sivulla on samallain ku sulla kaikki päivät allekkain ja sinne merkkaan toiseen sarakkeeseen koulujutut ja toiseen kaikki muut menot ni pysyn kärryillä.
  Sit viereisellä sivulla mulla on kans minikalenteri, viikon to-do ja pieni osio mihin kaikkeen oon kuluttanu rahaa että oppisin säästeliäämmäksi!! Sit pidän kirjaa myös mun unen määrästä ja mielialoista, josta sit viikon jälkeen siirrän ne vuosilokiin.
  Tää blogi on oikeesti paras ja uus postaus saa mut aina innostuu bujoilusta vähä enemmän! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista!! :) Joo toi on kyllä kätevää merkata vierekkäin koulujuttuja ja muita menoja! Muutenkin kuulostaa tosi toimivalta! Toi menojen ylös kirjaaminen voi olla kyllä hyvä idea! :)

   Poista
 2. Mun viikkoaukeemat on säilyny alusta asti samantyylisenä, mutta ne toimii mulla parhaiten, niin säilyköön. Alotan tosiaan viikkoaukeeman taittamalla toisen sivun kahtia, että saan enemmän tilaa käyttöön. Kun mulla on käytössä tavallaan kolme sivua tilaa, kirjotan sivun ylälaitaan viikon ja sen numeron, esimerkiks viikko 14. Sitten jaan kaks käytössäni olevaa taittamatonta sivua neljään laatikkoon kumpaisenkin, saaden yhteensä kahdeksan laatikkoa. Sitten kirjotan kunkin laatikon ylälaitaan viikonpäivän ja sen numeron, vaikka maanantai 3., tiistai 4. jne. Koska kahdeksas laatikko jää ilman viikonpäivää, sinne laitan otsikon habits ja viikonpäivien alkukirjaimet. Sitten kirjotan tavotteita sille viikolle, yleensä siellä on ollu bujo, läksyt, repun pakkaaminen ja tällä viikolla enkunkokeeseen kertaaminen. Tossa mä pystyn helposti kattomaan, mitä oon tehny minäkin päivänä. Kun oon vaikka kerrannu enkunkokeeseen keskiviikkona, laitan rastin keskiviikon ja enkunkokeeseen kertaamisen risteyskohtaan. Kun kaikki tämä on tehty, täytän laatikot asioilla, joita mun täytyy tehdä kyseisenä päivänä. Jos mulla on torstaina hammaslääkäri kello 9, kirjotan torstain laatikkoon "hammaslääkäri klo 9". Kun oon saanu laatikot täytettyä, avaan aiemmin taittamani sivun eli dutch doorin ja kirjotan sinne sisään homework. Kun mulla on bujo mukana koulussa ja saadaan läksyä, kirjotan läksyt sinne ylös ja vedän viivan eri päivien väliin. Kun pääsen kotiin, katon päivän läksyt helposti sieltä ja kirjotan laatikoihin, millon mun pitää tehä ne. Jos mulla on keskiviikkona ruotsia, kirjotan tiistain laatikkoon, että pitää tehä ruotsin läksyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi dutch door on varmasti ihan hirmu kätevä noille läksyille!! Tollasen mäkin olisin viä lukiossa tarvinnut :D Muutenkin vaikuttaa hyvältä toi sun systeemi!

   Ja miksikäs sitä toimivaa systeemiä vaihtamaan, pidä vaan samanlaisena jos toimii :) Mäkin oon tehnyt nyt alusta asti nämä samalla tavalla & muutan varmaan systeemiä vasta kesän ajaksi, kun ei ole koulua. Voi olla että syksyllä taas palaan nykyiseen systeemiin! :)

   Poista
 3. Aloitin myös tammikuussa ensimmäisen bujoni. Aika samankaltainen viikkoaukeama käytössä, vasemmalla päivät menoineen alekkain ja oikealla kaikenlaista yleistä muistettavaa.
  Mahtavaa että löysin tämän blogin! Kuvat täällä ja instan puolella on niin kauniita ja inspiroivia! Voi kun itsekin sais omasta bujosta vähän parempia kuvia. Olen myös miettinyt bujoilujutuille ihan erillistä instatiliä niin kiinnostuneet löytäis ne sieltä sitten helpommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin! :) Kiitos paljon! Joo, tee ihmeessä instatili, seurailisin mielelläni :)

   Poista