perjantai 14. huhtikuuta 2017

HOW I DO MY DAILY PLANNING IN MY BULLET JOURNAL

Toissa viikolla puhuttiin viikottaisesta suunnittelusta ja viikkoaukeamien tekemisestä, mutta tänään mennään tarkemmin siihen, miten mä toteutan päivittäistä suunnittelua ja päivän to do -listoja bullet journalissani.

Two weeks ago we talked about weekly planning and making weekly spreads, but today we're going to focus more on how I do my daily planning and daily to do lists in my bullet journal.

bullet journal blogi

Aloitan uuden päivän kirjoittamalla viikonpäivän ja päivämäärän Mildlinerilla joko valmiiksi edellisenä iltana tai kyseisen päivän aamuna. Sitten katson viikkoaukeamalta, mitä menoja tälle päivälle on ja merkkaan ne valitsemaani Mildlineria vastaavan sävyisellä Stabilon tussilla sivun oikeeseen reunaan.

I start the new day by writing the day of the week and the date on the page with a Mildliner either in advance the night before or the morning of that day. Then I look back to the weekly spread and write down any time-specific appointments, events etc. on the right side of the page with a Stabilo marker that matches the color of the Mildliner I used previously.

to do list

bullet journal key

Sitten kirjoittelen harmaalla Stabilon tussilla to do listaa sivun vasempaan reunaan. Lisään to do listaan juttuja sitä mukaa, kun hoidettavia asioita päivän mittaan tulee eteen. Tyhjät ympyrät merkkaa mun bullet journalissa sitä, että tätä asiaa ei ole vielä hoidettu!

Then I use a grey Stabilo marker to write my to do list on the left side of the page. I add tasks to my to do list as they come up during my day. The empty circles in my bullet journal mean that this task is not done yet!

rapid logging

Kun saan asioita hoidettua, merkkaan ne x:llä tyhjän ympyrän päälle. Jos ehdin aloittaa, mutten saa hommaa loppuun asti, merkkaan sen vain yhdellä vinoviivalla. Kun mun ei syystä tai toisesta tarvitsekaan tehdä jotain asiaa, jonka oon to do listalleni kirjoittanut (esimerkiksi jos kämppis ehtii tyhjentää tiskikoneen, ennen kuin minä ehdin), yliviivaan sen kokonaan.

Jos taas siirrän jonkun tehtävän esimerkiksi seuraavalle päivälle, merkkaan sen > -merkillä tyhjän ympyrän päälle ja kirjoitan kyseisen tehtävän uudelleen sinne, mihin sen siirrän. Yleensä en siirrä juttuja uudelle päivälle, jos se päivä on samalla aukeamalla, vaan jätän tehtävän avoimeksi. Kun taas teen uutta päivää uudelle aukeamalle, käytän tätä tapaa siirtäessäni tehtäviä silloin. Uuden päivän aloitan suoraan siitä, mihin edellisen kanssa jäin.

When I get things done, I mark them with an x over the empty circle. If I have the time to start the task, but not the time to finish it, I mark it with only one slash. When I for one reason or another don't have to do a task I already had written down (for example if my roommate has emptied the dishwasher before I had time to), I just strike through it completely. 

And if I end up migrating the task for example to the next day, I mark that with a > -sign over the empty circle and write the task again on the spot I'm migrating it to. Normally I don't migrate tasks if they're on the same page or spread with the next day. I just leave that task open. When I do a new day on a new spread, I use this method to migrate tasks. I start my new days right where I got left off with the last one.

daily pages in bullet journal

day spreads


Yliviivaan myös päivän menoja Mildlinerilla sitä mukaa, kun päivä etenee ja ne menot on hoidettu. Sitten näen helposti keskellä päivääkin, että mitä tässä vielä on edessä, enkä huolehdi jo aiemmin olleista jutuista. Joskus myös käy niin, että menoja ilmestyy saman päivän aikana, eikä ne sitten välttämättä enää ole järjestyksessä sen mukaan, mikä on edessä ensin, joten tämä yliviivaaminen helpottaa myös siinä kohtaa!

I also highlight the activities of the day with a Midliner when the day progresses and those activities are done. Then it's easy to see even in the middle of the day what's still ahead without having to worry about the ones that are already done. Also, sometimes it happens so that an appointment or something comes up during the day and when I write it down the activities are not in the order in which they are going to happen. In these cases the highlighting also helps to see what's still ahead!

Miten sä teet päivittäisiä sivuja sun bullet journaliin? Pidätkö joka päivä to do listaa?

How do you do your daily pages to your bullet journal? Do you have a to do list every day?

5 kommenttia:

 1. Mulla ei vaan oo ikinä niin paljon tekemistä, että mun tarvis päivittäisiä näkymiä sen tarkemmin erikseen tehä, vaan viikkoaukeemalla toimii kaikki. Ja viikkoaukeemista tein mun blogiin tarkempaa postausta, vink vink ;)

  liveloveanddraw.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin! Mulla yleensä on piiitkät to do listat, joten siksi näin! Käympä tsekkaamassa :)

   Poista
  2. Noniin! Mulla yleensä on piiitkät to do listat, joten siksi näin! Käympä tsekkaamassa :)

   Poista
 2. Teen etukäteen kuukausiaukeamat, johon voi laittaa muistiin tulevat asiat jos ko viikkosivut ei vielä ole valmiina. Viikkosivuihin täytän päivän muistettavat jutut, treenit, seuraamani trackerit jne. Ihan päiväsivuja/puolikkaita en ole käyttänyt kuin parilla viikolla kun kokeilin dutch doorseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on kuukausiaukeamat aina valmiiksi juuri tuota tarkoitusta varten :)

   Poista